Opinie

Kwaliteit van Bestaan = het eigendom van de ervaringsspreker

Bij de lezing van het artikel over ‘Kwaliteit van Bestaan’ in NTZ 2020, nr. 1, kreeg ik een reactie in gedachten die de omvang van een boek waardig zou zijn. Dat zulks too much is, brengt me ertoe een paar kwesties hieronder te noteren. Het betekent dat de navolgende kwesties erg ruw, pregnant en ongetwijfeld te onbarmhartig zijn geformuleerd. Alle hierna te berde gebrachte kwesties behoren feitelijk nauwkeurig te worden gepolijst. Die inspanning is hier achterwege gelaten, omdat het slechts om een reactie op een artikel gaat.

 

Het artikel afficheert zich als een essayistische uitwerking van een bijdrage aan een VGN inspiratiebijeenkomst ‘Het nieuwe Kwaliteitsdenken’ die in 2019 is georganiseerd. Een essay dus: een persoonlijke visie op een hedendaags verschijnsel anno 2019. Geïnteresseerd in de persoonlijke visie van de auteur én geïnteresseerd in het nieuwe van ‘Het nieuwe Kwaliteitsdenken’, heb ik het artikel een paar keer gelezen.

 

In deze reactie leg ik de vinger op enkele mijns inziens fundamentele kwesties (die overigens niet in volgorde van belangrijkheid zijn genoteerd).

 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit is een premium artikel, om dit hele artikel te lezen dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen abonnement bekijk onze abonnementen via onderstaande knop