Berichten

Overige berichten

Prof. dr. Geraline Leusink RvB Maastricht universiteitsziekenhuis

Prof. dr. Geraline Leusink, hoogleraar Eerstelijnsgeneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking wetenschappelijk aan het Radboudumc, is per 1 februari gestart als lid van de Raad van Bestuur van Maastricht UMC+.

 

Perspectief op persoonsgerichte zorg

Wat is nodig in het leven van mensen met een complexe zorgvraag zodat zij hun leven kunnen leiden zoals zij dat willen? Die vraag wordt momenteel uitgewerkt in de Leidraad Perspectief op persoonsgerichte zorg. Een eerste uitwerking, gericht op mensen met EMB en mensen met EVB, wordt nu uitgetest. Daarna volgen uitwerkingen over mensen met LVB met een complexe zorgvraag, mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel en mensen met lichamelijke beperkingen. Meer informatie: www.vgn.nl.

 

Nieuwe editie van het handboek over verstandelijke beperkingen van de AAIDD

Op 15 januari 2021 verscheen de 12e editie van het gezaghebbend handboek ‘Intellectual Disabilities’ van de AAIDD. Het boek kan worden besteld in de bookstore van de AAIDD (aaidd.org). Prijs: US $75,-.

Schalock, R.L., Luckasson, R., & Tassé, M.J. (2021). Intellectual disability: Definition, diagnosis, classification, and systems of supports (12th ed.). Washington D.C.: American Association on Intellectual and Developmental Disabilities.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit is een premium artikel, om dit hele artikel te lezen dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen abonnement bekijk onze abonnementen via onderstaande knop